Okul tercihi için çocuğunuzun duygusal, psikolojik, sosyal ve akademik becerilerini öğrenmek anne ve babalar için çok önemlidir. Bu yönde önerdiğimiz çalışmalar:
- APT (Akademik Performans Testi)
Çağımızda bilimsel temelli, öğrenci ve başarı merkezli çalışmalarla öğrencilerin ilerlemesinin ve başarısının garanti altına alınması, her bir öğrenciye akademik, sosyal, bilişsel ve duygusal olarak bütüncül bir şekilde yaklaşılması ve çok yönlü çalışmalarla desteklenmesi önemlidir. Öğrencilerin öğrenme ve çalışma performanslarını etkileyen öğrenme stratejileri ve okuma becerileri stratejileri hakkında ebeveynlere bilgi verilmesine, öğrencilere ihtiyaç duydukları dikkat, bellek, akademik düşünme hızı ve okuma stratejilerine yönelik eğitimlerin düzenlenmesine ve öğrencileri desteklemeye yönelik yoğun bir çalışmanın yürütülmesi başarının ana unsurlarındandır.
Her bir bireyin bireysel öğrenme ve okuma stratejilerine yönelik BOS Bilişsel Öğrenme Stratejileri Akademik Performans Testi uygulaması yapılmaktadır. Bu çalışmalar lisanslı uzmanlar tarafından titizlikle kontrol edilecek, puanlanacak, sisteme girilecek ve öğrencilerimizin öğrenme süreçlerine yönelik öneri ve teknikler konusunda danışan ve ailelerimize bilgi verebilmek amacıyla rapor elde edilerek akademik öneriler ve çözümler paylaşılacaktır.
- MİZAÇ BİLGİSİ
Mizaç doğumumuzla beraber gelen yaşamımız boyunca esas olan karakter ve kişiliğimizin çerçeve yapısını oluşturan özelliklerimizdir. Bu konuda uygulanan çalışma ile bireyin genel, dönemsel, yapısal, güçlü ve zayıf yönleriyle beraber nasıl destekleneceği aile, okul ve bireysel açılımlarla sunularak gerekli durumlar da bilişsel çalışmalarla desteklenme uygulamasıdır. Özgüven, sorumluluk alma, ders çalışma stili vb. birçok unsur hakkında bilgilendirici bir uygulamadır.
- ERKEN OKURYAZARLIK
Erken müdahale ve önleyici yaklaşım ile öğrencilere okul öncesi dönemde zaman kaybetmeden destek sunulabilir. Bu sayede çerçeve programda yer alan öğretimsel & bilişsel müdahaleler çocuğun ihtiyacına göre dizayn edilerek dijital olarak da kısa sürede çözüm alınabilir. Türkçe, yazıldığı gibi okunan bir dildir. Her bir harf, tek bir sese karşılık gelmektedir. Bu ses, kelimenin neresinde olursa olsun değişmemektedir. Erken okuryazarlık becerileri bu noktada çok önemlidir. Çocuklarla okul öncesi dönemde erken okuryazarlık çalışmalarında sınırlı kalınıyor. Dolayısıyla da okuma yazma tamamen ilkokul 1. sınıfa bırakılan bir süreç oluyor. Oysaki okuma ve yazma becerileri, akademik açıdan anahtar becerilerdir. Okuma becerilerindeki gecikmeler tüm akademik becerileri olumsuz etkileyebilir. Üstelik çocuklarda okuduğunu anlama performansında da sınırlılıklar görülebilir. O yüzden, dijital ve manual ses harf farkındalığı çalışmalarında doğru müdahale uygulamaları için okumayı tüm boyutlarıyla işlevselleştirmeliyiz. Çocuğun güçlük çektiği alanlara müdahale eden bir program yaklaşımı izlemek önemli noktadır.